DİŞ DOLGUSU
Diş Dolgusu Tedavisi Nedir ve Neden Yapılır?
Dişlerde üst kısımdan içe doğru başlayan çürüme, yetersiz veya yanlış diş bakımı uygulaması sonucu ortaya çıkabilir. Bu noktada çürüyerek deforme olmaya başlayan dişler belirli bir sonrasında diş ağrıları oluşturur ve çok kötü bir görünüm ortaya çıkar. Özellikle herhangi bir içecek tüketilirken diş içine doğru uzanan bir ağrı ortaya çıkar ve yemek sırasında kalan yemek artıkları ve bakteriler diş içinde birikerek çürük oluşturur. Bu noktada merkezimiz bünyesinde hekimler yaptıkları incelemeler ile diş dolgusu tedavisi tercih edebilir. Bu tedavi diş içerisindeki boşluğu doldurarak ağrı ve çürümeyi engellemek amacıyla yapılır.
Diş Dolgusu Uygulaması Nasıl Yapılır?
Düzenli bakım yapılmayan dişlerde oluşan çürük başlangıçları, bakteriler, soğuk hava, sıcak hava ve içecekler ile ağrı ve daha fazla çürüme ortaya çıkarır. Merkezimizde doktorlar tarafından diş dolgusu yapılmasına karar verildiğinde,öncelikle dolgu yapılacak diş için röntgen çekilir. Doktor dolgunun hazırlanması için süre verir ve daha sonrasında bölgesel uyuşturma ile dolgu tedavisi gerçekleştirilir. Kısa süreli bir tedavi yöntemi olan dolgu,uzunca bir süre dişinizin çürümesini engeller ve tam olarak dişin çürümesi ya da kaybedilmesine kadar olan süreyi önemli derecede arttırır.
Diş Dolgusu Tedavisi Türleri Nelerdir?
Merkezimizde uzman hekimlerimiz tarafından uygulanan diş dolgusu tedavisi için farklı dolgu çeşitleri bulunmaktadır. Örneğin bazı hastalarımız direkt olarak altın dolgu talep ederken bazı hastalar için porselen dolgu veya kompozit reçine dolgu yapılmaktadır. Kompozit reçine dolgu diş rengine en yakın dolgu çeşididir. Yine bir diğer çeşit olarak amalgam dolgu yapılabilir. Amaç dişi koruyacak ve çürükleri engelleyecek bir malzeme yapısıyla çürüyen bölgenin kapatılması ve ağız bakımının sürdürülmesi için hastaya gerekli imkanın oluşturulmasıdır.